Fotografia de nunta

(P) Receptia de nunta – Momente Cheie de imortalizat in Fotografii

Receptia de nunta este momentul de trecere de la ceremonia religioasa la petrecerea informala din seara nuntii. Receptiile de nunta de azi se desfasoara in sali de banchet sau in saloane de nunta, in corturi de mari dimensiuni, speciale pentru nunti, sau chiar si in aer liber. Receptiile de nunta mai mici pot avea loc la un restaurant sau intr-un hotel.

Tinand cont ca receptia de nunta este un moment important din cadrul nuntii, este foarte important ca totul sa se desfasoare fara probleme, dupa un anumit orar, fara suprize neplacute. Receptia ofera fotografilor de nunti ocazia pentru a surprinde amintiri frumoase cu mirii si invitatii lor.  

Daca vrei sa nu ai surprize neplacute si vrei sa te asiguri ca totul decurge conform planului la petrecerea de nunta, atunci creeaza o lista cu momentele cheie ale receptiei de nunta, in care atasezi detaliile, ordinea si durata principalelor evenimente din zi. Astfel te asiguri ca tu si invitatii tai va veti bucura de cea mai buna experienta posibila. Transmite aceste detalii fotografilor si videografilor pentru a fi pregatiti sa suprinda cadre frumoase si emotionante.

Prezentam viitorilor miri momentele cheie din cadrul receptiei de nunta, cateva sfaturi utile pentru a da startul petrecerii, precum si exemple de tipuri de fotografii de care s-ar putea bucura:

Cocktailul dinaintea receptiei  

Cocktail Hour e acea perioada de la inceputul petrecerii de nunta in care invitatii ajung rand pe rand, socializeaza si servesc bauturi in tot acest timp, de regula intr-un spatiu diferit de cel in care se va desfasura evenimentul propriu-zis. Poate dura o ora, mai putin sau mai mult, dupa cum doresc organizatorii.

In mod normal, mirii nu participa la cocktail hour, ci se pregatesc de petrecere sau merg la o sedinta foto pentru a mai surprinde cateva cadre impreuna inainte ca machiajul sa se intinda si costumul sa inceapa sa se sifoneze. In timpul acestei receptii parintii mirilor sau planificatorul de evenimente se ocupa de invitati.

Intrarea invitatilor poate fi suprinsa de de fotograf, astfel ca dupa nunta toti invitatii vor avea cel putin o fotografie amintire. Prin urmare, nu uitati sa ii reamintiti fotografului despre acest moment cheie. Invitatii va vor multumi ulterior pentru ca adesea se intampla ca mare parte dintre ei sa fie ignorati de fotograf.

Sursa: FB.com/AmericanBallroomBucuresti

 

Primirea invitatilor in salonul de nunta de catre miri  

Mirii trebuie sa ii intampine pe invitati la intrarea in local sau in salonul in care se desfasoara receptia. Decorul receptiei trebuie sa fie impresionant, bine pus la punct, pentru ca invitatii sa simta ca patrund intr-o alta lume. Asadar, camera receptiei trebuie sa fie decorata conform tematicii nuntii, la care se pot adauga lumini cu efect, un eventual ecran pe care ruleaza povestea voastra, cu poze speciale din viata voastra.

Muzica este si ea foarte importanta. Ea trebuie sa fie primitoare, vesela, dar totodata potrivita pentru un astfel de eveniment.

Cand vine vorba de bautura potrivita pentru primirea invitatilor, se recomanda sampania sau cocktailurile pe baza de sampanie, cum ar fi mimosa.

Acest moment ar trebui sa dureze in jur de 40 min.

Acum este momentul pentru a realiza fotografii cu mireasa si/sau mirele alaturi de mama, de tata, de frati, bunici si alte rude apropiate – plan intreg si plan apropiat; fotografii cu mirii si cu cuplurile invitate.

Unele sali de nunti asigura panouri deosebite ce pot fi folosite ca fundal pentru fotografiile cu invitatii.

Photo by Tatiana Garanina

Asezarea invitatilor la mese   

Coordonatorul de nunta si / sau DJ-ul / MC-ul vor primi toti invitatii si ii va aseza in sala de receptie, astfel incat sa fie pregatiti pentru inceperea petrecerii. Daca este necesar, vor explica modul in care oaspetii isi pot gasi locul si vor da alte anunturi speciale in aceasta perioada. Inceputul primirii invitatilor in salon si estimarea duratei se face pe baza numarului de invitati, si este o parte esentiala a calendarului receptiei de nunta.

Fotografii pot realiza cadre largi cu invitatii asezati la mese. La fiecare nunta se doreste o fotografie de grup cu toti invitatii, dar aceasta este destul de greu de realizat. Trebuie sa gasesti un punct de statie ideal, pentru a suprinde intreaga sala, sa utilizezi un obiectiv foto wide, sa dirijezi atentia si expresiile invitatilor facand o gluma si sa fotografiezi in rafala pentru a te asigura ca ai surprins toti invitatii bine.

Sursa Imagini: AmericanBallroom.ro

Un element cheie al fotografiilor de grup reusite il constituie si locatia de nunta. Modul in care este amenajata si decorata sala de nunta, spatiul mai mult sau mai putin generos contribuie la aspectul final al fotografiilor.

Inainte de sosirea invitatilor, se pot realiza fotografii cu detalii interesante din salonul de nunta, precum aranjamentele florale de pe mese si din sala, candy barul.

Sursa Imagini: FB.com/AmericanBallroomBucuresti

Primul dans al mirilor  

Dupa ce  s-a facut intrarea in salon, toti ochii vor fi atintiti asupra mirilor. De aceea, este un moment perfect pentru a incepe seara cu primul dans al mirilor. Indiferent daca dansul este coregrafic sau doar un moment lent si dulce, pe un cantec sentimental, acesta este momentul sa straluciti impreuna.

Este un moment cheie pentru a suprinde fotografii spectaculoase. Fotograful trebuie sa aiba dinainte in plan anumite compozitii fotografice, in functie de detaliile pe care i le oferiti. Se pot realiza fotografii cu expunere lunga, care vor suprinde dinamica dansului, se pot imortaliza privirile in timpul dansului, se pot crea fotografii misterioase, daca ringul de dans este umplut cu fum greu.

Este bine sa anticipati acest moment, asezand mesele astfel incat in mijlocul salii sa existe un ring de dans iar invitatii sa nu fie nevoiti sa isi intoarca capul pentru a va admira. De cele mai multe ori, organizatorii de nunti iau in calcul acest moment atunci cand amenajeaza sala.

Sursa Imagini: FB.com/AmericanBallroomBucuresti

Discursul de inceput  

Acum, dupa ce v-ati etalat calitatile de dansatori, este timpul sa multumiti oaspetilor pentru participare. Acest lucru il puteti face voi sau il poate tine mama si tatal mirelui. In unele cazuri, acesta este, de asemenea, un moment bun pentru o binecuvantare de la un membru al familiei pentru a incepe servirea mesei!

Servirea mesei  

Asigurati-va ca serviti masa alaturi de invitati si bucurati-va de meniul de nunta pe care l-ati ales! Apoi, daca vreti, puteti sa faceti un rond al meselor pentru a saluta invitatii inainte sa va intoarceti la masa pentru toasturi. Daca alegeti sa salutati sau sa faceti fotografii cu fiecare masa, asigurati-va ca va permiteti cel putin 3 minute per masa.

Daca ati optat pentru un meniu de nunta special, nu uitati sa transmiteti fotografului sa realizeze cateva cadre cu felurile de mancare la nivel de arta culinara sau cu cocktailurile speciale.

Sursa Imagini: AmericanBallroom.ro

Toasturile  

In timp ce invitatii sunt inca la locurile lor este un moment propice pentru a incepe toasturile. Este o idee buna sa incepeti cu toasturile domnisoarelor si cavalerilor de onoare si  apoi continuati cu oricine altcineva doreste sa tina un toast.

Toasturile se termina adesea fie cu lacrimi, fie cu rasete, astfel ca fotografiile care suprind acest momente vor fi printre cele mai autentice.

Sursa: brittrenephoto

Deschiderea ringului de dans  

Este timpul sa va faceti de cap! Incepeti sesiunea de dans cu melodii energice care incurajeaza dansul. Intre cantecele vioaie integrati si melodii slow, pentru cuplurile care prefera acest ritm. In acest timp, puteti sa va ocupati de activitatile distractive clasice, cum ar fi aruncatul buchetului.

Iata asadar o multime de momente distractive ce pot fi suprinse in fotografii la care va veti uita cu drag peste ani si ani.

Photo by Tatiana Garanina
Sursa:FB.com/AmericanBallroomBucuresti

Taierea tortului  si servirea desertului  

Ceremonia de taiere a tortului va permite oaspetilor sa stie ca petrecerea este aproape de sfarsit si poate fi facuta cu aproximativ doua ore inainte de sfarsitul receptiei. Dupa ce mirele si mireasa taie tortul, dj-ul pune niste melodii lente, in timp ce oaspetii se bucura de desertul lor. In timpul desertului este, de asemenea, un moment bun pentru a multumi oaspetilor pentru participare!

Fotografiile cu tortul realizate din diverse perspective (wide, raccourci, plonjeu) vor crea senzatii diferite.

Continuarea petrecerii  

Dupa ce a fost savurat desertul, este timpul sa continuati petrecerea cu o noua sesiune de dans! Daca vreti sa faceti poze si pe timpul noptii, atunci aceasta este ocazia perfecta.

Daca sala de nunta este foarte slab luminata, un fotograf amator va incepe sa utilizeze blitz-ul, insa unul profesionist va incerca sa surprinda atmosfera intima si va folosi un obiectiv luminos, cu stabilizator de imagine, astfel se va evita aspectul artificial si plat creat de blitz si veti avea niste fotografii de nunta deosebite.

Roey Yohai Photography