CONEXIUNIRecomandari

(P) Fotografia: arta si meserie

Din punctul meu de vedere, fotografia este o arta si fotograful un artist. Nu vorbesc aici de domnii sau domnitele care isi fac selfi-uri in orice moment al zilei. Aici este vorba despre pasionati sau profesionisti in arta fotografiei.

Diferenta este mare. Fotografia profesionista este acea imagine care iti spune ceva, care iti trezeste anumite sentimente, care te face sa retraiesti propriile amintiri sau sa simti emotii profunde. De ce spun ca este o arta? Pentru ca fiecare detaliu este studiat. Lumina, momentul prielnic al zilei, pozitia personajelor trebuie sa prezinte o anumita simetrie si rezultatul trebuie sa ne dezvaluie o estetica a intregului care sa impresioneze privitorul. Un fotograf profesionist nu tine cont de timp sau de vreme atunci cand vrea sa surprinda ceva. Pasiunea este mai presus de orele de munca si, prentru cei cu adevarat dedicati, rezultatele nu intarzie sa apara. Cei mai buni pot participa la competitii nationale si internationale precum Sony World Photography Awards unde ne putem mandri cu multi finalisti si castigatori din Romania.

Pentru a ajunge un fotograf bun, sunt necesare , bineinteles, si cateva investitii. Principalele ar fi o camera foto de calitate si, daca se poate, cursuri de specialitate. Poti fi si autodidact atata timp cat talentul este de necontestat si studiul acestei arte este constant. Ideal este sa iti deschizi propriul studio foto insa cheltuielile sunt foarte mari si, tinand cont de situatia financiara a celor mai multi romani, riscul de a ramane in anonimat este destul de mare.

Insa, exista o solutie si anume cautarea unui job in domeniu. Unul din site-urile cele mai apreciate si unde ai toate sansele sa gaseti un loc de munca in aceasta frumoasa meserie este Infomunca.ro. Sansele de a-ti gasi in Romania un astfel de job sunt destul de mari. Poti cauta in cele mai apreciate orase din tara, la ora actuala, de pe piata muncii. Ai optiunea de astfel de locuri de munca in Cluj precum si daca dai un search pentru locuri de munca in Timisoara. Nici in strainatate nu este exclus sa iti gasesti norocul. Au disponibile astfel de locuri de munca in Belgia dar si in alte tari ale Uniunii Europene.