Despre Foto Portal

Din 1839, data oficiala a inventiei fotografiei, pana in zilele noastre, fotografia a evoluat foarte mult. In fiecare zi privirile ni se indreapta catre o multitudine de fotografii : fotografii comerciale cu bunuri de consum ce ne indeamna sa le cumparam, cu manechine cu ten impecabil si silueta de invidiat, fotografii cu momente importante din istorie, fotografii de razboi, fotografii din locuri indepartate, fotografii cu persoanele dragi. Fotografiile ne aduc aproape locuri sau intamplari indepartate, ne provoaca placere, ne atrag atentia, ne trezesc sentimente ca bucuria, tristetea, compasiunea sau revolta. Dar din aceasta multitudine de fotografii  doar cateva raman imprimate in memorie. Pentru a comunica un mesaj sau un sentiment privitorilor, fotograful se foloseste de anumite tehnici, de multe ori insesizabile de ochii neinitiati. O apreciere estetica poate fi influentata de (dis)proportii, de (non)culori sau de (a)simetrii, dar si de experienta culturala si sociala a fiecarui individ în parte.

Ca sa faci fotografii reusite important este cum vezi subiectul ales si apoi cum viziunea ta se transforma intr-o imagine de impact folosindu-te de tehnica si compozitie.

Pentru a veni in ajutorul fotografilor amatori Foto Portal propune o serie de articole legate de  fotocompozitie, genuri fotografice, tehnica fotografica, review-uri aparate foto si obiective.

Pentru a te inspira si a-ti dezvolta imaginatia artistica si abilitatile de observare, consulta articolele legate de istoria fotografiei, simbolistica si estetica in fotografie, conexiuni cu alte domenii precum filmul sau pictura si o galerie cu imagini ale fotografilor celebri.

Foto Portal te tine la curent cu ultimele noutati din lumea fotografiei : concursuri foto, workshop-uri, cursuri de fotografie, expozitii de fotografie.

Pentru cei pasionati de calatorii am creat o rubrica speciala cu locuri interesante de fotografiat.