CONEXIUNIRecomandari

(P) Cum sa creezi efectul de ceata in fotografii, utilizand gheata carbonica

Pentru a obtine fotografii interesante, ceata este adesea ingredientul ideal, aceasta creand o atmosfera de mister, de vis.  Insa, pentru asta depinzi de conditiile meteorologice. Desigur, poti adauga ceata sau fum si in Photoshop, dar fotografiile nu vor fi la fel de reusite.

Ai auzit de gheata carbonica? Gheata carbonica, denumita si „gheata uscata”, „zapada carbonica” sau „zapada uscata”, este forma solida a dioxidului de carbon, un agent termic superior ghetii normale.De obicei, gheata carbonica este folosita impreuna cu o masina de fum greu pentru a obtine o patura densa de ceata, efect apreciat la nunti si concerte. Insa, fumul poate fi obtinut si prin introducerea catorva granule de gheata carbonica in apa fierbinte. Cu cat apa este mai fierbinte, cu atat mai multa ceata vei obtine.

Iata cum arata un bol cu apa fierbinte si putina gheata carbonica:

gheata carbonica

Iata cateva fotografii realizate de fotografa Tatiana Lumiere cu ajutorul ghetii carbonice:

tatiana-lumiere-beauty-and-the-beast tatiana-lumiere-dry-ice-4 tatiana-lumiere-dry-ice-6

Mai multe imagini si detalii aici.

Pentru reusita fotografiilor si pentru o concentrare maxima, cel mai bine ar fi sa ai un asistent. Astfel, acesta se poate ocupa de problemele tehnice, de decor, de manipularea ghetii carbonice, iar tu te vei putea concentra pe realizarea fotografiilor.

Masuri de siguranta

Foloseste gheata carbonica numai in camere bine aerisite.

Gheata carbonica vine in forma solida, fiind dioxid de carbon inghetat – acelasi tip de gaz pe care il expiram. Ai fost vreodata intr-o camera neaerisita de ceva timp? Atunci te-ai confruntat sigur cu unele dintre efectele expunerii la concentratii mari de CO2: dureri de cap, dificultati de respiratie, greata. 

Nu intra niciodata in contact direct cu gheata carbonica fara manusi de protectie.

In ceea ce priveste manipularea, lucrurile stau in felul urmator – daca atingi gheata carbonica, vei suferi arsuri ale pielii. Asadar, manusile de protectie sunt o necesitate.

Daca ai nelamuri sau intrebari referitoare la utilizarea ghetii carbonice, poti consulta acest site: http://www.carbonica.ro/