Fotografia de nunta

(P) Cum sa analizezi portofoliul unui fotograf pentru a-ti da seama daca e sau nu profesionist

Urmeaza ziua cea mare si cauti fotografi nunta profesionisti? Nu stii cum sa analizezi portofoliul unui fotograf? Iti prezint in cele ce urmeaza cateva trucuri pentru a-ti da seama daca un fotograf este sau nu profesionist. 

Expunerea rochiei albe de mireasa.

Daca dai peste imagini din portofoliul forografului in care rochia de mireasa este „arsa”, adica este deranjant de alba si fara detalii, este clar ca ai de-a face cu un fotograf de nunta amator. Sa expui corect rochia de mireasa este una dintre marile provocari fotografice la o nunta.

Iata mai jos un exemplu de fotografie reusita din acest punct de vedere. Rochia de mireasa nu este arsa, ci  este corect expusa, astfel incat sa se poata vedea brodura fina a materialului.

Compozitii creative.

Pentru un fotograf de nunta cu experienta, aspectele tehnice (setari aparat, setare expunere) devin automatisme, astfel ca acesta se poate concentra pe latura creativa a sesiunii foto. Imaginile creative sunt imagini care surprind, care identifica unele contraste interesante, care prezinta o perspectiva neasteptata, care spun o poveste.

In imaginea de mai jos, domnisoarele de onoare se vad reflectate in geamul masinii, astfel ca zambetul miresei stim cui ii este adresat. Fotograful a gasit o modalitate creativa de a suprinde atat mireasa, cat si domnisoarele de onoare, intr-o singura imagine.

Iata o alta imagine, si mai creativa:

                Nu, nu este Photoshop! Tocmai de asta este si creativa! Fotograful a apelat la un truc. A pus mirii sa tina in mana o sursa de lumina, pentru a crea acele umbre. Contrastul dintre griul cladirii si rosul umbrelei mi se pare foarte interesant. Rezultatul: o fotografie misterioasa, cu impact, care transmite un mesaj : dragostea celor doi miri rezista, si la bine, si la greu. Nu-i asa, ca este o imagine foarte reusita?

Claritatea si expunerea corecta a fotografiilor din biserica.

Sa faci fotografii de calitate in biserica, in timpul ceremoniei, nu este deloc usor. In primul rand, lumina nu te ajuta. Mai precis, nu este suficienta si are o tenta prea galbena. De asemenea, spatiul poate fi prea mic. Ca sa nu mai vorbim de caldura care te face sa te simti inconfortabil. Astfel ca, fotograful de nunta trebuie sa stie cum sa se descurce in astfel de situatii, pentru a nu rata cele mai frumoase momente. Pentru ca, nu-i asa, nu vei putea repeta ceremonia religioasa, doar ca sa poata face fotograful poze mai reusite!

Prin urmare, te sfatuiesc sa ceri mai multe poze din biserica fotografilor de nunta cu care intentionezi sa colaborezi. Verifica daca fotografiile sunt clare, daca mirii au pielea intr-o nuanta naturala, daca momentele surprinse sunt interesante sau curat compuse.

Iata mai jos un exemplu de fotografie reusita.

Claritatea si expunerea corecta a fotografiilor de la petrecere.

Lumina insuficienta, jocurile de lumina ce proiecteaza o tenta albastruie sau rosie pe fata invitatilor si mirilor pot da dureri de cap fotografilor de nunta amatori, rezultand poze de slaba calitate. Un fotograf profesionist va sti sa faca setarile potrivite pentru a elimina inconvenientele principale.

Iata mai jos, o fotografie reusita, in ciuda unei lumini care pune mari piedici:

Atentie, detaliile se corecteaza usor in programele de editare foto. Insa o poza prost facuta (neclara, supraexpusa) nu mai poate fi salvata nici macar in Photoshop! Asa ca, este foarte important sa alegi un fotograf nunta profesionist!

Sursa imagini: OC Photography, https://ocphotography.ro

Save

Save

Save

Save

Save

Save