Fotografie de produs

(P) Cum puteti realiza fotografii de produs cu costuri minime

Aveti nevoie de fotografii pentru produsele pe care le vindeti pe eBay sau pe site-urile cu anunturi online?

Pentru asta nu aveti nevoie neaparat de un studio foto, puteti realiza fotografii de calitate folosind ce aveti aveti deja sau cu investitii minime, urmand cativa pasi:

  • Pentru fotografierea produselor pe care le vindeti aveti nevoie de obicei de un fundal alb (background). Acest fundal trebuie sa fie mai mare cu minim 1/2 din latimea produsului, in stanga si dreapta produsului pe orizontala si cel putin de 3 ori inaltimea produsului pe verticala pentru ca fundalul pe care este amplasat produsul incepe din fata produsului, se continua sub el si in spatele acestuia pana deasupra lui. Cel mai la indemana sunt foile de hartie A4 lipite pe spate sau carton alb de la librarie. Ridicati fundalul in spatele produsului si incercati sa il sprijiniti de un obiect mai greu.
  • Lumina de calitate si cea mai ieftina este cea de la soare. Puneti fundalul alb pe o masa afara, lumina sa ajunga indirect pe fundalul alb pentru ca lumina directa de la soare va crea umbre. Puteti amplasa masa si fundalul in dreptul unei ferestre prin care patrunde multa lumina.
  • Pregatiti produsul pentru fotografiat, sters bine de praf, de amprente, pentru ca orice pete sau fire de praf sunt foarte vizibile in fotografie. Folositi o carpa umeda din bumbac care sa nu lase scame si urme pe produs.
  • Pentru o fotografie de produs bine realizata aveti nevoie de fixarea aparatului de fotografiat intr-o pozitie care sa scoata cat mai bine in evidenta calitatile produsului. Cel mai indicat este sa cumparati un trepied (pretul unui trepied pentru aparatul de fotografiat incepe de la 20-30 de lei) care sa va permita sa fixati aparatul foto in orice pozitie.
  • Despre aparatul de fofografiat folosit pentru fotografierea produselor, acesta poate fi un simplu telefon cu camera foto, care trebuie fixat cumva (nu trebuie sa se miste) sau orice aparat de fotografiat, toate aparatele de fotografiat au posibilitatea sa fie fixate pe un (mini)trepied.
  • Opriti blitz-ul aparatului si activati functia de temporizare (pentru a nu misca aparatul cand apasati butonul de declansare). In functie de priceperea fiecaruia si de posibilitatile camerei foto, incercati sa setati pe rand si in ordinea urmatoare: balansul de alb in pozitia zi cu nori, ISO cat mai mic posibil (intre 100 si 800), diafragma F/f cat mai mare pentru a fi cat mai clar TOT produsul fotografiat, timpul de expunere cel mai potrivit in functie de setarile anterioare. Daca nu sunteti familiarizat cu termenii tehnici de mai sus, fotografiati produsul in mod AUTOMAT si vizualizati ulterior setarile optime alese de aparat dupa care incercati sa reglati in mod MANUAL aceleasi setari.
  • Daca aparatul de fotografiat permite salvarea fofografiilor realizate in format RAW, incercati sa prelucrati fotografiile pe calculator instaland programul gratuit “GIMP” GNU image manipulation program, un software pentru prelucrarea imaginilor asemanator cu Adobe Photoshop. Prin corectiile software se pot regla/ajusta multi parametrii care sunt altfel dificil de realizat practic (lumina, balans de alb, expunere, profunzimea culorilor, decuparea produsului si separarea lui de fundal, etc).

Daca incercati sa utilizati (chiar si partial) indrumarile de mai sus, puteti obtine fotografii de produs care pot fi utilizate cu succes in online, care sa scoata in evidenta calitatile produsului pe care doriti sa il vindeti cat mai repede.

fotografie-de-produs-inel-din-argint-cu-piatratabletafotografie-de-produs-ceas-auriu-fond-negru-cu-reflexiefotografie-de-produs-inel-aur-fond-negru-w

@ www.fotografie-de-produs.ro