CONEXIUNILocuri de fotografiat

Brasovul – fotogenic in orice anotimp

Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, atat de turistii romani, cat si de cei straini. Cu siguranta, este si unul dintre cele mai fotogenice orase din Romania.

Fotografii care prefera landscape-urile si panoramele au ocazia sa suprinda frumusetea orasului din mai multe puncte cheie aflate la inaltime:

  • varful Tampa, de unde poti avea doua principale perspective asupra orasului – de la balconul de langa literele care formeaza “Brasov” si inca o zona special amenajata pe partea oarecum opusa.
  • coborand de la varful Tampa spre Valea Cetatii, vei gasi o poiana (Dealul Melcilor) de unde poti suprinde panorama cartierului Racadau si dealurile din imprejurime.
  • Belvedere, pe drumul spre Poiana Brasov, unde poti opri cu masina in doua zone special amenajate si poti suprinde de sus o parte a orasului.
  • Dealul Cetatii este un alt punct la inaltime de unde poti avea o alta perspectiva asupra orasului.
  • Turnul Alb si Turnul Negru, desi la o inaltime mult mai mica, iti permit sa fotografiezi Centrul Vechi de la inaltime.

Plimbandu-te pe stradutele din Centrul Vechi, vei putea suprinde imagini desprinse parca din alte vremuri. Stilurile arhitecturale variate, strazile pietruite, casele colorate iti vor oferi numeroase oportunitati de a realiza fotografii deosebite. Strada Sforii si Biserica Neagra sunt unele dintre principalele atractii foto din Centrul Vechi.

Valea Cetatii este un loc special de fotografiat, din punctul meu de vedere, mai putin cunoscut de turisti. In orice anotimp, poti realiza landscape-uri deosebite.