CONEXIUNIRecomandari

3 moduri simple de a economisi bani ca fotograf

Indiferent daca o practici ca pasiune sau pentru a-ti castiga existenta, nu se poate nega ca fotografia este scumpa. Body-urile nu sunt ieftine. Nici obiectivele. Ce sa mai vorbim de accesorii? Exista insa modalitati care te pot ajuta sa scazi din aceste cheltuieli. Haide sa iti prezentam trei moduri simple de a economisi bani in fotografie.

  1. Nu mai plati pentru functii de care nu ai nevoie!

Producatorii de aparate foto introduc pe piata, in fiecare an, tehnologii noi pentru a-si justifica preturile ridicate. Una dintre cele mai usoare modalitati de a economisi bani in fotografie este de a nu te lasa purtat de val, investind intr-un aparat cu functii multe de care, cel mai probabil, nu ai nevoie.

Ai nevoie de 20 de cadre pe secunda pentru o sedinta foto? Cat de probabil este sa faci poze cu ISO 6400? Poti foarte simplu sa cumperi un aparat mai vechi, second hand, si sa te bucuri de aceleasi fotografii de calitate, si sa investesti banii economisiti in altceva.

  • Ia-o mai usor cu accesoriile!

Vei gasi pe net foarte multe articole si sfaturi despre „ ce accesorii nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta de fotograf”. Adevarul este ca unele accesorii sunt utile, precum un trepied bun sau o geanta pentru aparatul foto, dar sunt si altele de care nu ai neaparat nevoie, mai ales daca vrei sa „mergi mai pe buget”, cum ar fi protectia pentru cardurile de memorie, bateria externa sau blitz-ul extern.

  • Foloseste obiective cu diafragma mare!

Obiectivele cu diafragma mare (cu o valoare mica f-stop) iti permit sa fotografiezi cu o adancime de camp mica, ceea ce inseamna ca subiectul tau va fi focalizat clar, in timp ce fundalul va fi frumos estompat. Chiar daca aceste obiective pot fi mai scumpe, dar pe termen lung vei economisi bani.  In plus, nu vei mai pierde timp cu modificarea digitala a pozelor.